Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečné Jílové u Prahy

PRAHA VENKOV-JIH - Do projektu Krajského ředitelství policie Středočeského kraje „Bezpečné město (obec)“ se zapojilo tento týden i Jílové u Prahy. 

Jednou z metod, jak reagovat na potencionální bezpečnostní rizika a závadová jednání, je i preventivní projekt „Bezpečné město (obec)“. Hlavní myšlenkou projektu je především úzká spolupráce mezi Policií České republiky, vedením města či obce, městskou nebo obecní policií, jakož i dalšími subjekty, spočívající vzájemným sdílení informací odpovědnými osobami, hodnocením stávající situace, sdílením odpovědnosti, předvídáním, plánováním a realizací konkrétních aktivit. Touto společnou a koordinovanou činností  dochází nejen ke zvyšování pocitu bezpečí u občanů, ale i k reálnému snížení kriminality a dalších závadových událostí.
Ředitel územního odboru Praha venkov-JIH plk. Mgr. Stanislav Vondrák ve středu letošního 11. října podepsal se starostou města Jílové u Prahy Pavlem Peškem koordinační smlouvu, kdy podpisem této dohody se město Jílové u Prahy zapojuje do zmiňovaného preventivního projektu středočeské policie, který bude realizován pod názvem „Bezpečné Jílové u Prahy”. V loňském roce se do tohoto projektu zapojila města z blízkého okolí, například Jesenice (Bezpečná Jesenice) a Říčany (Bezpečné Říčany).



por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
12. října 2023

Odkazy do noveho okna

Bezpečné Jílové u Prahy - podpis koordinační dohody

Bezpečné Jílové u Prahy - podpis koordin... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem