Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečně i na vodě

ÚSTECKÝ KRAJ – Nejen řidiči automobilů, musí dodržovat platnou legislativu. 

Letní prázdniny jsou ve své polovině, a i když počasí posledních dnů létu moc nepřeje, tráví i přesto spousta z nás své dovolené, víkendy a volna u vody nebo v její blízkosti. Pravidelně, stejně jako dnes, se tak mohou rybáři, turisté, výletníci a dovolenkáři potkat u vodních ploch a toků s hlídkou oddělení poříční policie a zástupci Státní plavební správy.

Dnes jste například hlídku poříčního oddělení spolu s preventistou Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a zástupcem Státní plavební správy mohli vidět hlídkovat na Labi mezi zdymadly pod hradem Střekov a přístavištěm Libochovany, kde se v rámci preventivně bezpečnostních akcí „ Bezpečně u vody “ a „ Řídím, piji nealko “ zaměřili především na kontrolu řízení a provozu plavidel, ochranu veřejného pořádku na i v blízkosti vodních ploch a bezpečnost osob a ochranu majetku. Upozorňovali zejména na zajištění osobního bezpečí při pobytu na vodě, kontrolovali dokumentaci potřebnou k provozu a vedení plavidla, zákaz požívání alkoholu nebo upozorňovali na zajištění majetku při pobytu u vody.

Všechny kontroly provedené v rámci dnešních akcí byly bez závad a my se s Vámi budeme těšit na viděnou opět někde u vody. AHOJ

4. srpna 2023
por. Mgr. Martina Turzová
oddělené tisku a prevence  

vytisknout  e-mailem