Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečně doma i venku…

Frýdeckomístecko – přednášky nejen pro dříve narozené 

Seniory řadíme mezi zvlášť zranitelné oběti. Policejní prevence se na tuto skupinu obyvatel zaměřuje během celého roku. Například ještě na začátku března policejní preventista navštívil nejen seniory v obci Nýdek nebo Frýdlant nad Ostravicí s problematikou vlastního bezpečí doma i venku.

V minulém týdnu byl preventista pozván do obce Bystřice nad Olší. Zde přítomní si vyslechli preventivní rady týkající se bezpečného pohybu v silničním provozu s důrazem na důležitost používání reflexních prvků v době snížené viditelnosti. Posluchači byli seznámeni rovněž s problematikou bezpečného nakupování. Velice aktivně se zúčastnění zapojili do diskuze týkající se bezpečí doma, zejména prevence výskytu podvodných jednání (v místě bydliště, či přes telefon i internet). Závěr přednášky byl věnován zabezpečení majetku (více k tématu na: https://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-severomoravskeho-kraje-zpravodajstvi-evropsky-den-proti-vloupani.aspx).

Přednášku, která byla velmi pozitivně hodnocena, si vyslechl také starosta obce a strážník obecní policie. Po besedě byly pro uchování získaných preventivních rad a zvýšení bezpečnosti předány přítomným preventivní předměty.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
por. Mgr. Lukáš Kendzior
komisař oddělení prevence
21. září 2020

Odkazy do noveho okna

Bystřice nad Olší 1

Bystřice nad Olší 1 

Detailní náhled

Bystřice nad Olší 2

Bystřice nad Olší 2 

Detailní náhled

Bystřice nad Olší 3

Bystřice nad Olší 3 

Detailní náhled

Bystřice nad Olší

Bystřice nad Olší 

Detailní náhled

Frýdlant nad Ostravicí

Frýdlant nad Ostravicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem