Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezpečně do školy

VSETÍNSKO: Předávali jsme rady žákům, jak bezpečně do školy. 

Nejenom v rámci celorepublikového projektu Zebra se za tebe nerozhlédne jsme se podívali uplynulý týden za dětmi do některých škol v okrese Vsetín.
 
S krajským koordinátorem BESIP jsme navštívili základní školu v obci Bystřička. Ještě před začátkem vyučování jsme se zaměřili na cestování dětí do školy a to na přecházení ulice, vystupování z autobusu nebo auta, na používání reflexních prvků. Na zásadní prohřešky, kterých bylo poskrovnu, jsme děti nebo rodiče upozornili hned. Ty ostatní jsme s dětmi probrali při besedě ve škole. S prvňáčky jsme vyšli ven a názorně si ukázali, jak se v okolí školy bezpečně pohybovat a hledali řešení různých dopravních situací.
I v dalších školách a to v Pozděchově a Ratiboři jsme předávali rady místním žákům. I tady jsme se snažili reagovat na místní problémy a snažit se je vyřešit. A opět jsme probírali základy bezpečného chování v silničním provozu. Důraz jsme kladli na správné užívání chodníků, přechodů pro chodce, autosedaček a reflexních materiálů. Došlo i na vystupování z auta, nastupování a užívání prostředků hromadné dopravy a samozřejmě na pravidla spojená s používáním jízdního kola.
 
Období začátku školního roku je pro mnohé žáčky dobou velkých změn. Besedami jsme se je snažili připravit jak bezpečně cestovat nejenom do školy. Přišlo i na malé dárky v podobě úkolníčků, rozvrhů a reflexních pásků. Snad si při používání těchto dárku děti připomenou rady, které od nás uslyšely. Tak mnoho štěstí v novém školním roce!
 
8. září 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem