Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bezpečné chování v silničním provozu

JIČÍNSKO - Základní pravidla opatrnosti pro chodce a cyklisty 

Za poměrně krátkou dobu se děti konečně dočkají oblíbeného času prázdnin. Pravidelné povinnosti, související se školní docházkou, vystřídají dva měsíce volna. Všichni vyrazí na nejrůznější výlety a dovolené, kdy zcela jistě stoupne i hustota provozu na našich komunikacích, kde se bude pohybovat mnohem více automobilů, cyklistů a chodců.

Zejména na bezpečné chování těch nejmladších účastníků silničního provozu se zaměřilo setkání pracovníka Preventivně informační skupiny Jičín, který přišel ve čtvrtek 24. května za žáky do družiny III. Základní školy v Jičíně. Společně si zopakovali správné vybavení cyklisty a samotného jízdního kola. Zejména ochranná přilba, chrániče a reflexní prvky určitě zvyšují bezpečnost jezdce, který musí dodržovat pravidla silničního provozu a řídit se dopravními značkami. Samozřejmostí musí být i perfektní technický stav jízdního kola. Nezapomnělo se ani na bezpečné chování chodců, kteří se pohybují po komunikaci. Děti velmi dobře popsaly i zásady správného přecházení silnice.

Závěrečný jednoduchý test prověřil pozornost přítomných. Policista záměrně v průběhu besedy postupně rozebral následně položené testové otázky. Pokud děti pozorně poslouchaly, znaly i správné odpovědi. Další užitečné rady se dozvěděly z preventivní kartičky, kterou obdržely při ukončení besedy.

V rámci preventivního působení zejména na mladší chodce a cyklisty proběhla ve čtvrtek 31. května obdobně zaměřená beseda i na Základní škole v Kopidlně, kde se preventista věnoval dětem ze čtvrté a páté třídy.

Fotogalerie ZDE:
por. Bc. Petr Janda
31. 05. 2012

vytisknout  e-mailem