Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Bezpečná doprava budoucnosti

OLOMOUCKÝ KRAJ - Krajské kolo výtvarné a literární soutěže Markétiny dopravní výchovy na téma "Bezpečná doprava budoucnosti" zná své vítěze. 

Preventisté krajského ředitelství policie Olomouckého kraje se v těchto dnech vypravili do škol, aby ocenili práce dětí, které se zapojily do výtvarné a literární soutěže vyhlášené v rámci projektu Markétina dopravní výchova. V letošním ročníku soutěže měly děti za úkol výtvarně či literárně ztvárnit, jak by měla vypadat bezpečná doprava budoucnosti.

Samotná soutěž probíhala ve čtyřech kategoriích. V I. kategorii výtvarné soutěže soutěžily děti z mateřských škol, II. kategorie výtvarné soutěže patřila žákům prvního stupně základních škol, III. kategorie výtvarné soutěže se mohly zúčastnit děti navštěvující druhý stupeň základních škol a odpovídající stupeň gymnázií a poslední literární kategorie byla určena všem žákům základních škol a odpovídajících stupňů gymnázií.

Pětičlenná porota složená z policejních preventistů a dopravních policistů to neměla vůbec jednoduché. Hodnotila celkem 448 děl z pěti mateřských a dvaceti základních škol, které se soutěže zúčastnily. Výběr nejzdařilejších děl se nesl v duchu rušné debaty a přesvědčivých argumentů. Soutěžní práce byly totiž velmi zdařilé a nápadité. Porota tak musela brát v potaz zejména preventivní přesah děl s ohledem na zadané téma soutěže.

A tady je seznam výherců:

I. kategorie

  1. místo - Daniel Motejzík, MŠ Pohádka Zábřeh
  2. místo - Ema Horváthová, Veselá školka Šumperk
  3. místo - Matěj Kaplan, Veselá školka Šumperk

II. kategorie

  1. místo- Lukáš Valenta, ZŠ Stupkova Olomouc
  2. místo – Tomáš Britan, ZŠ Šumavská Šumperk
  3. místo – Helena Hýsková, ZŠ Plumlov

III. kategorie

  1. místo – Nikola Dužda, ZŠ a MŠ při PLL Jeseník
  2. místo – Matěj Jurdič, ZŠ Ruda nad Moravou
  3. místo – Kateřina Dvořáková, ZŠ Stupkova Olomouc

IV. kategorie

  1. místo – Lucie Janíčková, ZŠ Dr. E. Beneše Šumperk

Všechna výherní díla krajského kola postupují do celorepublikového kola soutěže, jehož vítězové si převezmou ocenění na slavnostním vyhlášení nejlepších děl v červnu v Praze.

Poděkování za účast v soutěži patří nejen samotným tvůrcům krásných nápaditých děl, ale také učitelům a rodičům, kteří se dětem věnují a učí je bezpečnému chování v silničním provozu.

kpt. Mgr. Jiřina Vybíhalová
24. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

výherní díla

výherní díla 

Detailní náhled

výherní díla

výherní díla 

Detailní náhled

výherní díla

výherní díla 

Detailní náhled

výherní díla

výherní díla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem