Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bezpečná cesta do školy i školky

LIBEREC – Policisté přednášeli žákům ZŠ i dětem z MŠ pravidla bezpečného chování v dopravě. 

Liberečtí policisté se v minulých dnech opětovně zapojili do preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne.“ Smyslem akce je osvojování si základních pravidel silničního provozu u nejzranitelnějších účastníků silničního provozu, tedy chodců.

4Tentokrát policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a z Dopravního inspektorátu Liberec vyrazili za nejmenšími chodci do MŠ Beruška, ZŠ Kaplického a ZŠ nám. Míru v Liberci, aby jim přednášeli zásady správného přecházení vozovky, pohybu po pozemní komunikaci a také důležitost být viděn. Zároveň připomněli i povinnost nosit přilbu při jízdě na kole či koloběžce a správné užívání bezpečnostních pásů a autosedaček při jízdě ve vozidle.

Pro zpestření preventivních seminářů čekala na mladé posluchače možnost nahlédnout do služebního vozidla a vyzkoušení si služební výstroje. Další odměnou za vzornou pozornost jim byl i malý dárek v podobě pracovního sešitu s tématikou dopravní výchovy, dětské omalovánky, křížovky a malá sladkost.
 

2. 10. 2023
por. Bc. Dana Burešová, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem