Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Bezpečí v dopravě pro nejmenší

NÁCHODSKO – Dětské dopravní hřiště nezahálelo ani o prázdninách 

006
Rozzářené oči dětí a maminek uvítaly v pondělí 16. července 2012 osádku policejního vozu, která přispěchala do areálu dopravního hřiště v Náchodě-Bělovsi.
 
Policisté tam nepřijeli prošetřovat žádnou dopravní nehodu, ale těšili se na vzájemné setkání nejmenších účastníků silničního provozu doprovázených svými maminkami.
 
Děti od nejútlejšího věku dokonce i s jedním školákem se za přihlížení maminek seznamovaly se základními pravidly jízdy na kole, správným chováním v autě, chůzí po přechodu pro chodce a dalšími jednoduchými poučkami, které mohou přispět k jejich bezpečnějšímu pohybu v silničním provozu.
 
Za to, že hezky poslouchaly a odpovídaly na otázky, pak z rukou představitelů zákona dostaly děti omalovánky a vystřihovánky s policejní tématikou. Pak doslova prošmejdily vnitřek policejního auta.
 
014Éterem dětského dopravního hřiště se neslo „opravdové policejní hlášení“ a policejní vysílačky poslouchala se zaujetím všechna dětská ouška.
 
Maminky z Mateřského centra Klíček v Hronově, které si speciálně k této příležitosti udělaly s dětmi prázdninový výlet na dopravní hřiště do Náchoda, byly velmi rády, jak se policisté jejich dětem věnovali. Strážci zákona byli naopak potěšeni zájmem rodičů o bezpečnost svých dětí.
 
016O tom, že tyhle maminky berou bezpečí svých dětí v dopravě vážně, svědčil i fakt, že všichni malí cyklisté a cyklistky, i ty nejmenší, co ještě uháněli na tříkolkách, odrážedlech a plastových motorkách, měli na hlavě přilbu.
 
Dopoledne se vydařilo i díky příznivému počasí, které sice ke konci setkání poslalo pár kapek, co namočily asfalt, ale s velkým deštěm počkalo až do odjezdu policejního vozu.
 
Foto/Archiv Policie ČR
 
Por. Mgr. Eva Prachařová
18. 7. 2012 v 10.00 hod.

 

vytisknout  e-mailem