Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečí pro seniory

Policisté se setkali se seniory 

      Benešovští policisté každoročně prošetřují případy, kdy podomní obchodníci využívají důvěry především starších lidí a během prodeje různého zboží je okradou. Přestože jsou občané a senioři na tyto případy v médiích často upozorňováni, přesto jsou někteří z nich při jednání s těmito osobami stále neopatrní. Z toho důvodu policistka Preventivně informační skupiny Územního odboru Policie ČR v Benešově každoročně navštěvuje seniory a beseduje s nimi na toto téma.
 

beseda se seniorybeseda se seniory

 

     14. listopadu v odpoledních hodinách se sešla se seniory v Tismi. Besedy  se také zúčastnil její pražský kolega nprap. Jaroslav Bican z Preventivně informačního oddělení Praha I. Senioři nejdříve v úvodu shlédli film a policisté je pak seznámili s některým případy, ke kterým došlo na benešovsku a v Praze.
 

     Upozornili je na možná nebezpečí a rizika, která jim mohou v životě hrozit. Senioři se dozvěděli jak se chránit před okradením, jak předcházet riziku přepadení, jak se vyhnout podvodu, jak zabezpečit majetek a jak se chovat v silničním provozu.
 

     V závěru besedy senioři od policistů dostali brožurky, samolepky a letáky s upozorněním a radami, jak se chovat bezpečně.

vytisknout  e-mailem