Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezdůvodně vystřelil po ženě sedící v parku

VSETÍNSKO: Zraněná žena musela vyhledat lékařské ošetření.  

V sobotu dopoledne sdělili valašskomeziříčští policisté třiatřicetiletému muži podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Ten v parku ve Valašském Meziříčí bezdůvodně vystřelil ze vzduchovky po ženě sedící na lavičce.
 
Pětapadesátiletá žena z Valašského Meziříčí procházela v pátek kolem třetí hodiny odpoledne parkem Kozina. Rozhodla se, že si chvíli odpočine, a proto si sedla na lavičku poblíž skupiny mladíků. Najednou spatřila, že na ni jeden z mužů míří asi z 10metrové dálky vzduchovou pistolí. Než stihla jakkoli zareagovat, muž vystřelil a zasáhl ji diabolkou do krku. Vyděšená žena šla ihned na policii, kde incident oznámila. Valašskomeziříčtí policisté se vydali do parku muže hledat. Podle popisu, který zraněná žena uvedla, se jim podařilo muže najít, zadržet ho a odvézt na policejní služebnu. Jedná se o třiatřicetiletého místního muže, který byl pod vlivem drog, konkrétně pak pervitinu. Proč na ženu vystřelil, nedokázal vůbec povědět. Žena vyhledala lékařské ošetření v nemocnici, kde jí krvácející ránu ošetřili a sdělili, že léčení bude trvat okolo 14 dnů. Výtržník vzduchovou pistoli tzv. flusbrok vydal policistům pro účely trestního řízení.
 
Muž strávil celou noc v policejní cele. V sobotu dopoledne ho policisté k incidentu vyslechli a sdělili mu podezření ze dvou trestných činů, za které zákon ukládá až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
 
22. září 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem