Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezdomovkyně odstřihla od internetu 4 tisíce lidí

VSETÍNSKO: Měděné kabely pak odnesla do sběrny.  

Minulý týden v pondělí od jedenácti hodin dopoledne do deseti hodin večer se nemohli někteří lidé ve Valašském Meziříčí připojit na internet. Důvodem bylo porušení optického kabelu, který přestřihla za účelem krádeže třicetiletá bezdomovkyně.   
 
Dnes dopoledne vyslechl policejní komisař třicetiletou bezdomovkyni, která minulý týden v pondělí odstřihla a odcizila optický kabel, čímž přerušila internetovou síť. Žena se policistům ke krádeži přiznala. Uvedla, že minulé pondělí ráno seděla a konzumovala alkohol společně s dalšími bezdomovci poblíž supermarketu Kaufland ve Valašském Meziříčí. Kolem jedenácté hodiny dopoledne ji napadlo se jít podívat do sklepení blízké budovy, zda se tam nenachází nějaké železo, které by mohla zpeněžit ve sběrných surovinách. Rozbitým oknem vlezla dovnitř a dostala se do místnosti, kde bylo podle jejích slov hodně kabelů rozvedených po stropě a stěnách. Žena měla s sebou štípací kleště, kterými několik kabelů ustřihla a odcizila. Pak je donesla za jiný obchodní dům, kde je na ohni opálila a měď poté odnesla do sběrny. Tam za asi 3 kg mědi dostala 320 korun. Škoda, kterou firmě ze Vsetína provozující optickou síť způsobila, činí 31 000 korun. Přestřižením optického kabelu způsobila žena výpadek internetové sítě min 4 000 uživatelů.
 
Policisté ženu bez domova, která se pohybuje po Valašském Meziříčí, ovšem trvalý pobyt má v Bystřici pod Hostýnem, vypátrali už minulý týden v úterý, ve čtvrtek jí pak policejní komisař obvinil z trestných činů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a poškození cizí věci s trestní sazbou do šesti let. Dnes ji jako obviněnou vyslechl. Je stíhána na svobodě.
 
29. července 2014,  por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 

vytisknout  e-mailem