Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezcitný lupič dopaden

Krajští kriminalisté objasnili brutální přepadení seniorky do 24 hodin. 

Kriminalisté 2.oddělení obecné kriminality, zabývající se závažnými případy loupeží, objasnili v uplynulých dnech brutální napadení bezbranné seniorky.
 
K případu došlo ve středu 12.února 2014, kdy krátce před 17.hodinou 81letou důchodkyni v jejím bytě v ulici Polská na Vinohradech navštívil bývalý podnájemník. Podle všeho se zamýšlel ke staré paní znovu nastěhovat. Ta mu však připomněla starý a dosud neuhrazený dluh na nájemném ve výši 10 tisíc korun. Tento okamžik byl nejspíš spouštěčem následné agresivity, kdy 28letý útočník důchodkyni napadl. Pachatel si počínal zvlášť surově, ženu opakovaně bodal a řezal do obličeje, krku, rukou i hrudi, několikrát udeřil do hlavy skleněnou lahví a do ležící a prosící nešťastnice bezcitně kopal. Cílem jeho počínání bylo podle všeho získání zmiňovaného dlužního úpisu. Při odchodu z bytu násilník za sebou zamkl nalezenými klíči a ponechal těžce zraněnou paní bez pomoci dalšímu osudu. Důchodkyni nalezl až další z podnájemníků, který přivolal pomoc a informoval policii.
 
Detektivové se hned od počátku zaměřili na nejbližší okolí seniorky, vytipovali možné podezřelé a stanovili několik vyšetřovacích verzí. Jedna z nich je dovedla přímo k pachateli, 28letému zaměstnanci nejmenovaného obchodního řetězce. Toho následující den zadrželi přímo v bydlišti. Zadržený se při následném výslechu k trestnému činu doznal. Obviněn byl tak z trestných činů loupež a porušování domovní svobody. S ohledem na velmi vážný zdravotní stav napadené seniorky a mechanismus zranění vyšetřovatelé nevylučují, že na základě výsledků odborného znaleckého zkoumání dojde ke změně trestně právní kvalifikace případu. Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 19.února 2014
Odkazy do noveho okna

přepadení seniorky1

přepadení seniorky1 

Detailní náhled

přepadení seniorky2

přepadení seniorky2 

Detailní náhled

přepadení seniorky3

přepadení seniorky3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem