Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bez „řidičáku“ a pod vlivem alkoholu ujížděl na skútru

SOKOLOVSKO – Pozitivní měl také test na omamné a psychotropní látky. 

V neděli 16. dubna letošního roku v Sokolově prováděla hlídka z obvodního oddělení Sokolov – město dohled nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Krátce po osmnácté hodině si policisté všimli v ulici Závodu Míru projíždějícího motorového skútru značky Kymco, který řídil jim známý třiatřicetiletý muž, o kterém věděli, že má zadržený řidičský průkaz. 

Následně se policisté rozhodli skútr předepsaným způsobem zastavit, ale řidič začal zrychlovat a ujíždět ulicemi města Sokolov. Poté, co vjel řidič skútru na trávník, se policistům ztratil z dohledu. Následně policisté vypátrali odstavený skútr za jedním z domů. 

Do pátrání po řidiči motorového skútru se zapojili také sokolovští dopravní policisté, kteří ho vypátrali v ulici Sokolovská mezi garážemi. Následně se třiatřicetiletý muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,56 promile. Zároveň se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku amfetamin/metamfetamin. Následnou lustrací si policisté potvrdili, že muž má opravdu zadržený řidičský průkaz. 

Třiatřicetiletého muže policisté zadrželi a převezli na obvodní oddělení Sokolov – město k provedení dalších úkonů. 

nprap. Jan Bílek
19.4.2023

vytisknout  e-mailem