Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bez registrační značky vyrazil na výlet

MOSTECKO - Muž na Litvínovsku řídil motorku navíc i přes zákaz řízení; Dvojice okradla řidiče, který si odskočil do obchodu. 

Bez registrační značky a přes zákaz řízení vyrazil na motocyklu na Jezeří
Na policejním obvodním oddělení v Hamru skončil 34letý muž z Litvínovska minulý týden. Ten řídil motocykl blíže nezjištěné značky ve směru na zámek Jezeří, kde byl na parkovišti zastaven policejní hlídkou. Jeho stroj neměl registrační značku a následným šetřením bylo zjištěno, že motocykl není registrován. Navíc motorista řídil i přesto, že má litvínovským městským úřadem vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel, který je platný do konce roku. Policejní inspektor hamerského obvodního oddělení muži sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Povedená dvojka okradla známého v jeho autě, vzali mu i zdravotní pomůcku
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 30letého Mostečana a 28letého muže z Loun. Ti měli v odpoledních hodinách ze zavazadlového prostoru osobního automobilu odcizit věci patřící řidiči vozu. Dvojice motoristu znala. Ten oba muže spatřil ve městě Most a nabídl jim  odvoz. Na sídlišti Zahradní  však spolujezdci využili nepřítomnosti řidiče, který si na moment odběhl do obchodu, a z vozu měli odcizit tašku, ledvinku, finanční hotovost, peněženku, osobní doklady, platební kartu a glukometr, vše v hodnotě vyšší než pět tisíc korun. Odcizené věci kromě peněženky nebyly zajištěny, kde skončily, obvinění neuvedli. Za tuto krádež jim v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody s ohledem na tresty minulé. Trestní stíhání mužů je vedeno na svobodě.

nprap. Ludmila Světláková
Most 23. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem