Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bez peněz na toaletu…nechoď

Ulevil si na veřejných záchodcích, ale platit se mu nechtělo. Nakonec je stíhán pro dva trestné činy. 

V úterý v pozdní odpoledne vyjížděli policisté na Masarykovo nádraží, kde měl muž zaútočit nožem na pracovníka ostrahy.

Na místě policisté prošetřováním zjistili, že došlo k incidentu mezi zmiňovaným pracovníkem a návštěvníkem tamních toalet.

Ukázalo se, že jednačtyřicetiletý muž použil, na základě svého nutkání, tamní toaletu. Avšak při odchodu z WC se zdráhal za poskytnutou „službu“ zaplatit.

Toaletářka, vůči které byl „vyčůraný“ muž poměrně neurvalý, proto požádala o pomoc právě pracovníka ostrahy. Ten se neplatiči snažil vysvětlit, že každý musí uhradit částku, která je jednoznačně stanovena vystaveným ceníkem.

Jedenačtyřicetiletý muž ale odmítal akceptovat prakticky cokoliv a z místa se snažil odejít za každou cenu, pročež pracovníka ostrahy odstrčil a vyšel z WC do haly nádraží.

Tam se ho strážný snažil ještě zadržet s tím, že na místo volá policii.

Na to muž reagoval tak, že vytáhl z kapsy téměř dvaceticentimetrový nůž, kterým na strážného zaútočil. Napadenému se naštěstí podařilo uskočit, kdy i tak čepel nože pouze o milimetry minula oblast břicha.

V tu chvíli použil strážný proti útočníkovi slzný sprej, respektive jeho náplň, kterou ho zasáhl do obličeje a tak útočníka paralyzoval.

Pak už přišli na řadu policisté, kteří jednačtyřicetiletého „plačícího“ Slováka zadrželi a předvedli na policejní služebnu.

Tam vůči němu vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví. Obviněnému hrozí v případě odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 1. 2016

vytisknout  e-mailem