Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bez dokladů a pod vlivem drog přijel cizinec do Čech

ZLÍNSKO: Je podezřelý hned z několika přestupků. 

V úterý ráno jsme přijali oznámení o tom, že v rozbahněném terénu v obci na Zlínsku uvízlo motorové vozidlo BMW X1 s cizí registrační značkou a neznámým mužem uvnitř. Policisté z Luhačovic, kteří na místo přijeli, netušili, jak spletitý případ budou v následujících dnech rozplétat.

Muž, který seděl uvnitř, se policistům představil jako devětadvacetiletý občan sousedního státu, ale neměl u sebe žádný doklad potvrzující jeho totožnost. Tvrdil, že je majitelem vozidla. Zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla u muže pozitivní na amfetamin.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince, policisté na místo zavolali kolegy z cizinecké policie a překladatelku. Protože měli podezření, že by se ve vozidle mohly nacházet drogy, zavolali také policejního kynologa se psem vycvičeným na vyhledávání omamných a psychotropních látek.  A aby mohli ověřit totožnost muže, předvedli ho na policejní oddělení do Luhačovic, kde ho zajistili.

Policejní pes našel ve vozidle malé množství sušené travní hmoty a neznámé tablety. Policisté, kteří vozidlo prohledali, našli kromě předmětů denní potřeby navíc zbraň - brokovnici a několik desítek nábojů. Protože muž neměl k převozu zbraně patřičné povolení, zbraň včetně nábojů mu odebrali.

Kdy a jakým způsobem se muž dostal do České republiky, je předmětem dalšího prověřování. Dopustil se hned několika přestupků, které policisté postoupí k vyřešení ve správním řízení přestupkovému odboru příslušného úřadu:

  • muž řídil motorové vozidlo bez patřičných dokladů,
  • není držitelem řidičského průkazu, protože mu byl v domovském státě odebrán,
  • pravděpodobně byl v době řízení pod vlivem návykové látky, což potvrdí lékařské vyšetření, kterému se muž podrobil,
  • přechovával u sebe omamné a psychotropní látky,        
  • zřejmě také porušil usnesení vlády, protože vstoupil na území České republiky, aniž by se na něj vztahovala některá z výjimek,
  • porušil zákaz volného pohybu osob,
  • muž je sice držitelem zbrojního průkazu a majitelem zbraně, ale přivezl ji do naší republiky bez patřičného povolení.

16. dubna 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Vozidlo 2

Vozidlo 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem