Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bez dcerky neodejdu

ÚSTECKÝ KRAJ – Díky cizinecké policii příběh se šťastným koncem. 

Příběh jednačtyřicetileté Češky by se mohl podobat osudu ženy ze známého bestselleru. Děj však naštěstí probíhal méně dramaticky a v mnohem kratším čase. Celý případ kousek po kousku skládali dohromady ústečtí cizinečtí policisté.
 
Když si žena vzala dnes šestačtyřicetiletého Súdánce, asi ani v nejmenším netušila, že by se jednou mohla potýkat s takovými problémy. Manželství probíhalo klidně a bez problémů, v roce 2002 se jim narodila dcera. Idyla trvala několik let do té doby, než jí manžel v roce 2009 začal přemlouvat k cestě do Súdánu. Žena zpočátku měla obavy, ale manžel jí s naprostou důvěrou přesvědčoval, že její svobodný návrat do Česka nebude nijak ohrožen. Jak se spletla. Pobyt v Súdánu byl bezproblémový dokud se žena nechtěla vrátit do Česka. Manžel v tu chvíli jí i dceři odebral veškeré doklady, aby nemohla vycestovat a začal vyžadovat poslušnost po svém. Ani na opakované naléhání muž doklady vydat nechtěl. V Súdánu byla žena nucena žít skoro rok a manžel jí dokonce nechal hlídat najatou ochrankou. Přesto se jí nakonec podařilo bez vědomí svého muže kontaktovat velvyslanectví v Egyptě, které jí a dceři opatřilo doklady. Za pomoci přátel se nakonec dostaly obě zpátky do Česka. V Česku zkontaktovala policii, aby jí a dceru před manželem ochránili. Žena je nyní v rozvodovém řízení a její manžel jezdí do Česka pouze k rozvodovému soudu.
 
Celý případ cizinečtí policisté po důkladném prošetření až v konečné fázi předali teplickým kriminalistům. Ti na začátku července muži sdělili obvinění z trestného činu omezování osobní svobody, když byl právě u rozvodového stání. Hrozí mu až dva roky vězení.

vytisknout  e-mailem