Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

BESIP na Olomoucku

OLOMOUC - V průběhu uplynulých tří měsíců řešili policisté celkem 201 řidičů a jiných účastníků silničního provozu pod vlivem alkoholu či JNL. 

Policisté dopravní a pořádkové policie územního odboru Olomouc se nejen při dopravně bezpečnostních akcích, zaměřených na bezpečnost a plynulost silničního provozu, ale také v rámci běžného výkonu služby, zaměřují na kontroly dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči motorových vozidel a jiných účastníků silničního provozu. V průběhu uplynulých tří měsíců, tedy v průběhu dubna, května a června 2020, řešili policisté celkem 201 řidičů a jiných účastníků silničního provozu pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Z uvedeného počtu se 140 případů týkalo přestupkového jednání na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, v 61 případech se jednalo o trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky. V měsíci  dubnu 2020 řešili policisté 33 případů, z nichž se v 22 případech jednalo o přestupková jednání, v 11 případech o trestné činy. V květnu 2020 řešili policisté 79 případů, kdy se ve 49 případech jednalo o přestupková jednání, ve 30 případech o trestné činy. V červnu 2020 došlo k nárůstu zjištěných řidičů pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek – policisté řešili 89 případů, z nichž se v 69 případech jednalo o přestupková jednání a ve 20 případech o trestné činy.

Policisté se budou i nadále zaměřovat na kontroly v oblasti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, a to nejen v rámci dopravně bezpečnostních akcí, ale i v rámci běžného výkonu služby.

Tímto také apelujeme na řidiče a ostatní účastníky silničního provozu, aby dodržovali pravidla bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, neusedali za volant pod vlivem alkoholu, přizpůsobovali jízdu stavu a povaze pozemní komunikace, svým schopnostem a vlastnostem vozidla.

por. Mgr. Irena Urbánková

3. července 2020

vytisknout  e-mailem