Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Besedy v MŠ na Kladensku

Kladensko - Policisté navštívili děti v MŠ i se služebními psy. 

    Preventivně informační skupina ve spolupráci s policisty dopravního inspektorátu, OOP Zlonice a skupiny kynologie uspořádala dvě besedy pro děti z MŠ na Kladensku. První návštěva policistů se uskutečnila v MŠ Píšťalka v Kladně, kde byly tři třídy v počtu 75 dětí. Druhou besedu policisté provedli v MŠ Na Dolíkách ve Slaném, které se zúčastnilo celkem 114 dětí z pěti tříd. V rámci besedy policisté s dětmi probrali základy dopravní výchovy a zopakovali informace o tom, jak se mají zachovat, když u dveří jejich bydliště zazní zvonek a nebo jim nabízí neznámá osoba sladkosti, či dárečky. Malí žáčci byli velmi pozorní a snažili se svými znalostmi a příběhy obohacovat besedu. Všichni si prohlédli policejní uniformu, policejní znak, aby uměli rozeznat policistu od strážníků a velký úspěch mělo služební vozidlo. Ukázka světelné a zvukové signalizace byla pro děti velmi zajímavá a největší zvídavost u dětí si získala služební vysílačka, s kterou jim byla provedena názorná ukázka spojení s policisty na policejní služebně. Největší úspěch ovšem jako vždy měli u dětí služební psi, kteří pod vedením policistů ze skupiny kynologie předvedli výcvik služebních psů. Nejprve se jednalo o poslušnost, potévypátrání dokladů a  nejzajímavější bylo stimulované zadržení pachatele. Za svůj výkon při výcviku byli psi se svými psovody odměněni od dětí velkým potleskem.

1.listopadu 2013

nprap. Jana Šteinerová 

Další případy z Kladenska

Krádež závaží -  dne 30. října 2013 bylo oznámeno na OOP Kladno, že v době mezi 29. a 30. říjnem 2013 neznámý pachtel za použití zjevného násilí překonal mříže se zámkem a ze sklepních prostorů domu v Kladně ve Vítězně ulici odcizil připravené nové železné pláty, sloužící jako závaží k výtahu. Celková hmotnost tohoto závaží je 570 kg, o rozměrech 2x69x85cm. Svým jednáním způsobil škoda ve výši 8 000,-Kč. 

Vloupání do ZŠ - v době mezi 29. a 31. říjnem 2013 vnikl dosud neznámý pachatel do ZŠ v obci Kamenné Žehrovice v Karlovarské ulici. Při vniknutí pachatel poškodil zančně dveře jedné z učeben a následně odcizil finanční hotovost ve výši necelých 4 000,-Kč. Celková škoda i s poškozením činí 9 500,-Kč. 

Vloupání do rodinného domu - dne 30. října 2013 bylo oznámeno na linku 158, že v Kladně v ulici J. Klímy došlo tohoto dne k vloupání do rodinného domu. Následně pachatel z místa odcizil 2 kusy notebooků, náramkové hodinky, šperky. Předběžně vzniklá škoda je ve výši 56 400,-Kč. Případy se prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.  

 

vytisknout  e-mailem