Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Besedy se seniory budou pokračovat i letos

Zájem je velký, prevence plní svůj účel 

Zapoj se do prevence“ – pokračuje cyklus besed se seniory
 
      Preventivně informační skupina Územního odboru PČR Rakovník, tisková mluvčí, nprap. Jana Žáčková, začátkem června loňského roku, začala rozjíždět preventivní program s novým názvem „Zapoj se do prevence, který je určen hlavně starším občanům. Na nich samotných je totiž v dnešní době páchána trestná činnost nejčastěji. Proto by policisté rádi věnovali těmto občanům dostatek svého času, rad i informací, které by jim mohli pomoci v boji s touto kriminalitou. Policisté vědí, že někdy samotné rady nestačí, ale je dobré znát i různé „fígly“, které by případného pachatele mohly odradit.
     V loňském roce, po vyhlášení tohoto programu, bylo na našem okrese jen za šest měsíců, uskutečněno celkem 11 besed, které se dotýkaly těch nejdůležitějších témat. Nprap. Jana Žáčková i se svými kolegy z obvodních oddělení v rámci celého okresu, zavítala např. do Jesenic, Roztok, několikráte v Rakovníku, v Novém Strašecí, Senomatech, a další. Vzhledem k tomu, že o besedy byl a je neustálý zájem, bude Územní odbor PČR Rakovník samozřejmě i letos v tomto programu pokračovat.
      Cílem společného sezení je, seznámit občany s riziky, která dnešní společnost přináší. Policisté mají k dispozici nové a nové poznatky k případům, které jsou páchány nejen tady u nás, ale v rámci celé ČR. Na konkrétních případech se senioři seznámí se způsoby, jakým zloději a podvodníci pracují a jak se tomu co možná nejvíce vyhnout a nebýt jejich „oběť“. Dalším cílem besed je najít mezi aktivními seniory ty, kteří mají zájem propagovat právě tuto prevenci mezi svými vrstevníky pomocí letáčků či povídání. Vše za plné podpory Policie ČR ÚO Rakovník. Je jedno, jestli to budou občané domova důchodců nebo svaz zahrádkářů. Důležité je, aby se informovanost dostala mezi co největší počet starších občanů a v případě potřeby, jim byla nabídnuta a poskytnuta pomoc co nejrychleji.
Policisté samozřejmě v rámci besed očekávají, že se naopak od přítomných občanů dozví, s čím se oni sami setkali, zda mají nějaké zkušenosti s různými případy kriminality a jak se vlastně oni dívají na celou věc.
    Organizace a společnosti si samozřejmě můžou objednat termín u tiskové mluvčí nprap. Jany Žáčkové. Je lepší o něco dříve, protože už nyní se jí kalendář plní besedami a soutěžemi pro školáky na půl roku dopředu. Kontakt: 606 665 994.
 
nprap. Jana Žáčková
31. ledna 2013
 
 
 

vytisknout  e-mailem