Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Besedy s Ajaxem a dětmi 2. a 3. tříd

Pro některé novinka, pro jiné opakování  

V pátek 19. 2. 2010 stejně jako ve středu předchozího týdne proběhlo příjemné a poučné dopolední setkání. Policista z preventivně informační skupiny Hradec Králové navštívil žáky 2. a 3. tříd základních škol v Hradci Králové.
Za dětmi přijel do škol v městské části Pouchov a Nový Hradec Králové. Besedou žáky doprovázel „Ajaxův kufřík“, prostřednictvím kterého jim policista vyprávěl několik příběhů. Před samotným vyprávěním jim mimo jiné připomněl, jaké složky policie existují, jakou využívají techniku a na kterých telefonních číslech se dovolají pomoci. Znalost telefonních čísel děti prokázaly na sto procent. Na zapamatování jim slouží jednoduché mnemotechnické pomůcky. Například hasiči čerpají vodu z rybníku, který je kulatý, stejně jako nula na konci telefonní linky 150. Na názorně zobrazených příbězích preventista dětem popsal správné chování, když jsou samy doma, nebo se chystají přejít silnici. Chlapci i děvčata při besedách uváděli i své zajímavé příběhy a bylo jim zodpovězeno několik dotazů.
Po ukončení besedy se děti radovaly z upomínkových předmětů Policie České republiky. Těmito byly obdarovány všechny děti a někteří za svou aktivitu a pozornost měly překvapení navíc. Besed se zúčastnilo celkem 108 dětí a 7 členů pedagogického sboru.

pprap. Jan Čížkovský
22. 2. 2010

Odkazy do noveho okna

Ajax - foto č.1

Ajax - foto č.1 

Detailní náhled

Ajax - foto č.2

Ajax - foto č.2 

Detailní náhled

Ajax - foto č.3

Ajax - foto č.3 

Detailní náhled

Ajax - foto č.4

Ajax - foto č.4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem