Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Besedy pro učně v Lázních Bělohradě

JIČÍNSKO - Probíraly se nejen otázky trestní odpovědnosti mládeže 

Ve druhé polovině měsíce dubna proběhly na Středním odborném učilišti v Lázních Bělohradě besedy, ve kterých se pracovník Preventivně informační skupiny Jičín zaměřil především na vysvětlení zákonných podmínek trestní odpovědnosti mládeže.
Postupně se na učebně v několika dnech vystřídalo šest tříd učňů. Pro názorné pochopení celého procesu, který nastává v případě porušení zákona, využil preventista filmovou projekci „Já chci domů“. Životní osudy hlavního hrdiny ve druhé části posloužili jako příklad pro výklad vybraných ustanovení trestního zákoníku.
Podrobně se rozebíraly otázky zneužívání alkoholu a dalších návykových látek v souvislosti s pravidly silničního provozu, protože část posluchačů během přípravy na budoucí povolání na učilišti absolvuje autoškolu. K tomuto tématu zaznělo i mnoho zajímavých dotazů, na které policista průběžně odpovídal.
V závěru se nezapomnělo ani na otázky spojené se zákonným ustanovením o krajní nouzi a nutné obraně. Nutno podotknout, že z bezprostředních reakcí přítomných bylo zřejmé, že i tato část besedy je zaujala. Zástupci školy projevili také zájem na další spolupráci při realizaci podobných preventivních akcí pro své studenty.
por. Bc. Petr Janda
26. 04. 2012

vytisknout  e-mailem