Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Besedy o šikaně

Český Krumlov – Děti v Kaplici besedovaly s policistkou na téma šikana. 

V úterý 24. února 2009 proběhly za účasti por. Bc. Michaely Hončíkové z Preventivně informační skupiny Policie ČR na Základní škole Fantova v Kaplici tři besedy na téma ŠIKANA.

Děti z jedné páté a ze dvou sedmých tříd se nejprve podívaly na film z DVD Malá policejní akademie, kde se odehrává příběh Jiříka, nově příchozího do kolektivu třídy. Karel a jeho kumpáni se rozhodnou příchod mu „řádně osladit“ a tak Jirkovi shazují věci z lavice, nadávají mu, strkají do něj, vydírají ho, berou mu svačinu a peníze. Jirkovi se chce do školy méně a méně, ráno ho bolívá často hlava či břicho, občas raději do školy ani nedorazí… Ve filmu následují dotazy žáka na paní psycholožku, která vysvětluje podstatu šikany, kde a proč k ní dochází a jak se jí bránit.

Po shlédnutí filmu následovala beseda, při které děti samy znovu shrnuly, co to je šikana, kde se s ní mohou setkat, jak si představují oběť šikany a proč, jaký naopak bude agresor, jak se šikanou mohou a mají bojovat, komu o ní říct a kam se obrátit o pomoc.

 

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem