Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda v ZŠ Slatina nad Zdobnicí

Policisté strávili celé dopoledne mezi dětmi 

Ve středu 3. března letošního roku uskutečnili policisté Preventivně informační skupiny Rychnov nad Kněžnou besedu pro žáky prvního a druhého stupně Základní školy ve Slatině nad Zdobicí. Pro žáky první až čtvrté třídy si policisté připravili besedu s praktickými ukázkami v oblasti dopravní výchovy a chování se v silniční dopravě, osobního bezpečí a okrajově se dotkli i problémů,  skrývajících se v dnes tak populární internetové komunikaci. Na závěr besedy nechali policisté prostor pro spoustu dotazů dětí.
Druhá část návštěvy ve slatinské základní škole patřila žákům pátých až devátých tříd. Tuto část návštěvy zaměřili policisté na trestní odpovědnost mládeže. Přítomní studenti shlédli spolu se svými vyučujícími prezentaci připravenou na výše uvedené téma, která upozorňovala na jednotlivé případy trestné činnost nejen mládeže (krádeže, sprejerství, alkohol, poškozování cizí věci, zatajení věci ) a okrajově zmínila i drogovou problématiku. Žáci měli možnost vidět i fotodokumentaci tragických dopravních nehod mladých řidičů, které se staly minulý rok na Rychnovsku. Další část besedy se týkala nových problémů, které s sebou přináší každodenní používání mobilních telefonů, internetu a vlastně většiny moderních technologií, jakými jsou  například kyberšikana, kyberstalking, kybergrooming a další. Závěr besedy opět patřil četným dotazům přítomných žáků slatinské základní školy.
Při loučení policisté předali pedagogům školy spoustu propagačních a preventivních materiálů a domluvili se na další návštěvě, tentokráte za dětmi, které letos část svého vyučování tráví s projektem Ajaxův zápisník.

Fotogalerie
nprap. Pavel Vymetálek
8. března 2010

vytisknout  e-mailem