Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda v mateřské školce v Rakovníku

Předškoláci a dopravní výchova 

Mezi předškoláky v MŠ V Hradbách
 
     Nprap. Jana Žáčková se dnes, 30. ledna 2013, v dopoledních hodinách, vydala do Mateřské školky V Hradbách v Rakovníku, kde na ni čekalo okolo 30 dětí. Z větší části se jednalo o předškoláky, ale mezi ně se ve třídě posadilo i několik dětí z menších tříd.
    Hlavním tématem byla dopravní výchova. Policistka si s dětmi zopakovala přecházení přes silnici, pravidla na přechodu pro chodce a chování v blízkosti jakýchkoliv silnic. Dále si děti zopakovaly, jak má být správně vybavené jízdní kolo a oni sami, coby cyklisté. Neopomnělo se ani na správnou jízdu s jízdním kolem. Po které straně, kdy mohou sami vyrazit na kole a kde jsou pro ně vyhrazena místa pro ježdění. Dále se povídalo o dopravních značkách. Mnoho z nich už poznalo ty nejzákladnější, ale i ty méně známé.
     A znalost dopravních značek, barev na semaforu a vyluštění křížovky s tajenkou v podobě jiného názvu přechodu pro chodce, si mohly děti procvičit na různých zábavných cvičení. Na závěr policistka popřála dětem krásný zbytek dne a nechala jim dárečky v podobě pexes, pastelek, omalovánek a vystřihovánek.
 
nprap. Jana Žáčková
30. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem