Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda se seniory

V Hradci Králové v budově Regiocentra Nový pivovar  

Beseda se seniory v Regiocentru 02
Beseda se seniory v Regiocentru 06

Dne 22. 6. 2010 od 14.00 hodin se v Regiocentru Nový pivovar, což je sídlo Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, přímo pak v sále zastupitelstva konala beseda se seniory, kterou organizovalo Obvodní oddělení 2 Hradec Králové společně s Preventivně informační skupinou Hradec Králové.
Senioři měli možnost se o konané besedě dozvědět z tisku, internetového zpravodajství nebo jim byla předána pozvánka. Před budovou Regiocentra starší spoluobčany do správných dveří navigovala pěší hlídka Policie ČR. V jednacím sále se sešlo téměř 50 seniorů. Hned při vstupu obdrželi desky s logem „Policie České republiky radí seniorům“ s informačními materiály. Posluchačům důležité informace přednášel vedoucí Obvodního oddělení 2 Hradec Králové npor. Bc. Libor Vejs a nprap. Jan Čížkovský.
V průběhu besedy se občané důchodového věku dozvěděli o rizikových jevech ohrožujících seniory a především jak se takovým jevům vyhýbat, jak minimalizovat následky a jak prožít stáří v klidu a bezpečí. Při setkání senioři zhlédli několik názorných krátkých filmů s důležitými radami bezpečného chování. Závěr besedy byl tvořen diskuzí a jeden ze seniorů se rozhodl šířit důležité informace mezi své vrstevníky. Vzhledem k tomu mu byla předána látková taška s logem Policie ČR s informačními materiály. Tímto se zařadil mezi aktivní seniory v rámci projektu „Senioři sobě“.
Při závěru setkání zněl z řad seniorů potlesk a slova díků s přáním opakování takových akcí. Z několika telefonátů starších spoluobčanů na útvary Policie ČR v době besedy například s tím, že dnes se nemohou dostavit, kdy bude příští setkání, vyplývá pozitivní dopad a zájem o podobné akce.


fotogalerie ze setkání ke zhlédnutí zde


nprap. Jan Čížkovský
23. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem