Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda s žáky třídy 2. C

Základní školy v Hradci Králové, ul. Štefánikova  

Dne 26. 11. 2010 v dopoledních hodinách navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové žáky třídy 2. C Základní školy v Hradci Králové, ul. Štefánikova.

Zde si žáci vyslechli základní informace o Policii České republiky, důležité informace k vzájemnému chování ve třídě, jak postupovat při oslovení cizím člověkem a další část byla zaměřena na bezpečný pohyb v silničním provozu.
Žákům byly vysvětleny výhody a důležitost toho,kdy je účastník silničního provozu řádně viděn, což si i žáci názorně vyzkoušeli. Sami velmi dobře poznali, že reflexní prvky jsou výborným doplňkem, který zvýší jejich viditelnost až desetkrát. Někteří ani nevěděli, že jejich školní brašna je takovým prvkem vybavena. Každý se po nalezení odrazky, reflexního pásku, nebo obrázku na své tašce tímto policistovi chlubil. Funkčnost reflexních prvků děti měly možnost zhlédnout při zhotovení fotografie s bleskem a porovnat rozdíl, mezi situací bez a s reflexními prvky.

V další části setkání se žáci přesunuli do zadní části učebny, kde si s policistou na uměle vytvořené vozovce s přechodem vyzkoušely několik zajímavých situací, zaměřené na bezpečné přecházení vozovky.

Z příjemného setkání si žáci odnesli informační kartičky s radami, jak se bezpečně chovat a ti nejšikovnější i například reflexní samolepku, klíčenku nebo bloček. Při odchodu policisty jej celá třída doprovodila až k východu ze Základní školy, kde se s ním hromadným máváním mile rozloučila.

fotogalerie z besedy ke zhlédnutí zde

Více důležitých informací nejen k dobré viditelnosti zde:
www.ibesip.cz


nprap. Jan Čížkovský
26. 11. 2010
 

vytisknout  e-mailem