Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Beseda s občany na téma internetových podvodů

ŠUMPERSKO - V Brníčko na Šumpersku se uskutečnila beseda pro občany v rámci kampaně s názvem Prokoukl to! A ty? 

V úterý 16. ledna 2024 se v kulturním domě v obci Brníčko na Šumpersku uskutečnila beseda s občany na téma internetových podvodů - jak těmto situacím předcházet a jak se nestát obětí internetové trestné činnosti. Beseda byla zaměřena na kampaň s názvem „Prokoukl to! A ty?“, jejímž cílem je informování veřejnosti o nástrahách a podvodných praktikách, se kterými se lidé mohou setkat při komunikaci v online prostředí.

Hlavní postavou zmíněné kampaně je kreslená komiksová postava, nazvaná Pan Prokoukl, který čelí nástrahám v kyberprostoru, snaží se o nich přemýšlet a včas je rozpoznávat. Pan Prokoukl je specialista na podvody páchané v online prostředí, díky svým správným úvahám a ověřování si informací odhalí podvody dříve, než by se mohl stát jednou z obětí internetových podvodníků a snaží se na nejnovější triky upozorňovat veřejnost. Díky těmto informacím dokáže člověk snadněji čelit konkrétním internetovým nástrahám.

Na závěr odpovídali šumperští policisté dotazy občanů nejen na téma kyberkriminality, ale také na otázky bezpečnosti obecně.

Z besedy si účastníci odnesli nejen rady a doporučení, ale také drobné upomínkové předměty. Tyto akce budou pokračovat v rámci Olomouckého kraje v průběhu celého roku.

por. Mgr. Ladislav Jílek
17. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

Beseda Brníčko

Beseda Brníčko 

Detailní náhled

Beseda Brníčko

Beseda Brníčko 

Detailní náhled

Beseda Brníčko

Beseda Brníčko 

Detailní náhled

Beseda Brníčko

Beseda Brníčko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem