Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda s nejmenšími školáky

JIČÍNSKO - Policista si povídal s dětmi z prvních a druhých tříd 

Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín se v úterý 6. listopadu setkal postupně se žáky prvních a druhých tříd ze Základní školy Sobotka.

V jednotlivých třídách si s nejmenšími žáky povídal hlavně o základních pravidlech bezpečného chování doma. Policista pro názornost využil kreslených obrázků, které představují několik modelových situací, kdy s dětmi hledal správná řešení. Přítomní ihned povídání doplnili také vlastními zážitky.

Nezapomnělo se ani na bezpečnou cestu do školy, kdy preventista s dětmi řešil bezpečné chování na silniční komunikaci a v jejím bezprostředním okolí. Společně si také vysvětlili význam některých dopravních značek. Malí školáci se nejvíce pohybují v silničním provozu jako chodci. Policista jim proto vysvětlil pravidla správného přecházení vozovky. Zejména v tomto ročním období je nanejvýš vhodné používání nejrůznějších reflexních prvků na oblečení a školním batohu, kdy si řidiči za snížené viditelnosti dítěte všimnou mnohem dříve. Mají tak více času na vyřešení vzniklé dopravní situace.

V závěru se dostalo i na dotazy pozorných posluchačů. Preventistu potěšilo, že ve všech třídách děti aktivně spolupracovaly a hlavně většinou správně odpověděly na položené otázky k probírané problematice bezpečného chování.

Obdobně zaměřené besedy proběhnou na stejné škole také tento týden. Policista se tentokrát setká se žáky třetí, čtvrté a páté třídy.
por. Bc. Petr Janda
12. 11. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

6. 11. ZŠ Sobotka 

Detailní náhled

Jičínsko

6. 11. ZŠ Sobotka 

Detailní náhled

Jičínsko

6. 11. ZŠ Sobotka 

Detailní náhled

Jičínsko

6. 11. ZŠ Sobotka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem