Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda s dětmi na Praktické škole

Povídalo se o dopravní výchově, bezpečnosti přecházení, odpovědnost mladistvých a nezletilých a mnoho dalšího 

Beseda na Praktické škole v Rakovníku

 

      Minulý týden, 6. a 7. února 2013, navštívila tisková mluvčí a preventistka Územního odboru PČR Rakovník,  nprap. Jana Žáčková, letos již podruhé v rámci preventivních besed, Střední, základní a mateřskou školu speciální v Rakovníku.  Zatímco 15. ledna 2013, zavítala mezi děti z Mateřské školy speciální a mezi děti  s handicapem (mentálně postižené), tentokrát se vydala mezi ty starší.

      Při nynější návštěvě na policistku čekaly dvě besedy. První byla pro žáky 6. až 7. tříd. Diskutovalo se nad tématy dopravní výchovy, bezpečné přecházení, chyby, které na přechodech děti často dělají. Znalosti dopravních značek, chování v bezprostřední blízkosti silnice a přechodů, povinnou výbavu na jízdním kole a cyklistovi. Na závěr besedy děti psaly malý test, který prověřil, zda celou hodinu bedlivě policistku poslouchaly a z hodiny si odnesly nějaké informace.

      Druhá beseda byla s dětmi 8. a 9. ročníku. Tentokrát se beseda zaměřila na hranici 15 let. Co vše je s tímto věkem čeká a jaké mají povinnosti či úkoly.  Byly uváděny příklady ze života, které by je mohly potkat. Znalost některých trestných činů, pojmy jako Soud pro mládež, Probační a mediační služba, opatření, která se jich můžou týkat a mnoho dalšího.  Pravomoci Policie ČR a způsoby šetření případů spáchaných mladistvých a nezletilých. I tyto pojmy a rozdíly mezi trestným činem či přestupem, nezůstali pozadu.

    Dětem se povídání velmi líbilo. O čem svědčí i skutečnost, že v dubnu proběhne další setkání, tentokrát na témata sociální sítě, kyberšikana, rizika mobilních telefonů a další.

nprap. Jana Žáčková

14. února 2013

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem