Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda na ZŠ v Rosicích u Chrasti

Na základě žádosti o pomoc při realizaci preventivní přednášky pro žáky prvního stupně základní školy v Rosicích u Chrasti požádala učitelka, zabývající se prevencí na této škole, policisty preventivně informační skupiny v Chrudimi o zajištění přednášky se zaměřením na dopravu, policejní práci a možné rizikové chování školáků. Po předchozí domluvě proběhla v úterý dne 16. 6. 2009 beseda s devadesáti žáky i za přítomnosti vedoucího dopravního inspektorátu Chrudim.
Vzhledem k věku a počtu dětí byla beseda rozdělena na dvě části. Nejprve pro první, druhou a třetí třídu a poté pro čtvrtou a pátou. Hovořilo se hlavně o pravidlech silničního provozu, bezpečnosti na pozemních komunikacích - především o bezpečném přecházení vozovky a jízdě na kole. V závěru měly děti spoustu zajímavých dotazů. Například jeden ze žáků čtvrté třídy se ptal, co vše musí udělat, aby se stal policistou. Jiného žáka zase zajímalo, jak často policisté používají ve své práci zbraň (pistoli) a zda mají nějaký výcvik,  jak se bránit nebezpečným pachatelům.
Za vzorné chování byla akce zakončena venku u služebního vozidla, kdy dětem byl ukázán maják i s doprovodným akustickým signálem. Celá akce byla zakončena potleskem a poděkováním jak ze strany dětí, tak i ze strany učitelek. Z přednášky si děti odnesly několik preventivních a upomínkových předmětů věnovaných policií.
por. Mgr. Tesař Jiří
17. 6. 2009

fotogalerie

vytisknout  e-mailem