Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda na Základní škole Davle

Preventivně informační skupina Okresního ředitelství Praha-venkov navštívila ve dnech 9. a 10. září 2008 žáky prvního a druhého stupně základní školy.  

     Besedy probíhaly v dopoledních hodinách. Žáci byli rozděleni do dvou skupin. Se školáky z prvního stupně jsme si povídali na téma dopravní výchova, se zaměřením na chování chodce a cyklisty jako účastníka silničního provozu. Přítomným byly předány rady a doporučení, jak si správně počínat v silničním provozu, jak musejí mít vybavené svoje jízdní kolo a jak předejít nebezpečným situacím.Rovněž jsme si povídali o skrytém nebezpečí, hrozící od cizích lidí, zpracované ve formě prezentace „ Ajaxovo desatero“.
     Ve druhé skupině složené ze žáků druhého stupně jsme společně probrali druhy omamných látek, příčiny vzniku a následky užívání drog. Problematika šikany a záškoláctví byla vysvětlena na konkrétních případech. Při trestní odpovědnosti jsme rozebrali jednotlivé druhy opatření ukládaná mládeži. Naši besedu doplňovaly jednotlivé příběhy preventivního filmu „Malá policejní akademie“.

vytisknout  e-mailem