Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Benešovští kriminalisté zadrželi drogového dealera, který ve Vlašimi nabízel marihuanu a pervitin

BENEŠOVSKO – Sedmadvacetiletý muž je v současné době obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a hrozí mu až 5 let za mřížemi. Vyšetřován je prozatím na svobodě. 

Podrobným rozpracováním případu kriminalisté zjistili, že drogy muž nabízel nejméně od počátku roku 2017 až do poloviny března tohoto roku. Prozatím mu prokázali nejméně 50 skutků, už nyní je ale velmi pravděpodobné, že jejich konečný počet bude ještě vyšší. Pervitin a marihuanu si obstarával u svých pravidelných dodavatelů v Praze a ve Vlašimi je dále distribuoval. Kriminalisté jej zadrželi na základě předchozího souhlasu se zadržením, který vydalo Okresní státní zastupitelství v Benešově. Protože měli podezření, že je ozbrojen, přizvali si ke spolupráci zásahovou jednotku. Při následné domovní prohlídce byly nalezeny drogy pervitin a marihuana, dále řada předmětů sloužící k páchání drogové trestné činnosti a navíc i střelná zbraň, která bude i s ostatními zajištěnými věcmi podrobena odbornému zkoumání.

Na případu pracovali kriminalisté intenzivně několik měsíců. Aby mohli podezřelého zadržet, museli provést celou řadu operativních úkonů. Letos v březnu byli konečně úspěšní. V současné době je muž obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a hrozí mu až pět let za mřížemi. Vyšetřován je prozatím na svobodě.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
23. března 2018

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem