Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Neviděli jste zloděje?

BLANENSKO: Během víkendu policisté vyjížděli dvakrát k majetkové trestné činnosti. 

Policisté šetří dva případy týkající se majetkové trestné činnosti, ke kterým došlo o uplynulém víkendu na Blanensku. V prvním případě šlo o pokus vloupání. Do prodejny s drogérií v Jedovnicích se vydal dosud neznámý pachatel. S páčením dveří si ale neporadil a dovnitř se tedy nedostal. Zanechal za sebou dvacetitisícovou škodu.

V druhém případě k vloupání do objektu již došlo,  a to do dílny jedné z firem v obci Rudice. Zloděj se snažil nejdříve vypáčit vstupní plechové dveře, avšak neúspěšně. K neoprávněnému vstupu využil tedy půdní prostory. Zde rozbil skleněnou výplň okna a následně vypáčil dveře do interiéru. Objekt prohledal a odcizil různé nářadí, např. akuvrtačku zn. Borsch Rauber, brusku zn. Metabo, vysavač zn. Festool, motorovou pilu zn. Stihl, laminovačku zn. United Office, ruční frézu a vrtačku zn. Makita, montážní materiál, přepravní bedny a další pracovní pomůcky, včetně firemního materiálu. Některé z dalších odcizených věcí byly následně nalezeny na přilehlém pozemku.  Majitelům firmy vznikla škoda v celkové výši přesahující sto padesát tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. 

Po pachateli a odcizených věcech pátrají kriminalisté z  Územního odboru Blansko. Žádají tímto každého, kdo si v inkriminované době od 6. června 11:00 hod do 8. června 12:00 hod mohl v obcích Rudice a v Jedovnicích všimnout v souvislosti s uvedenými případy jakéhokoliv podezřelého dění, zvláště pak pohybu cizích osob či vozidel, aby své informace předal policistům na lince 974 631 396 popř.  tísňové lince 158. Děkujeme.

por. Lenka Koryťáková, 9. června 2020 

Odkazy do noveho okna

1 Dílna I

1 Dílna I 

Detailní náhled

2 Dílna

2 Dílna 

Detailní náhled

3 Nalezené odcizené nářadí

3 Nalezené odcizené nářadí 

Detailní náhled

4 Dílna II

4 Dílna II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem