Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Během víkendové noci boural do zdi

CHOMUTOVSKO - Nadýchal 2,5 promile; Krádež solárního panelu; Řídil pod vlivem drog. 

Na zpomalovacím prahu v malé obci nedaleko Klášterce nad Ohří skončila uprostřed noci z pátku na sobotu jízda osobního vozidla, jehož řidič kvůli vypitému alkoholu nezvládl řízení. Krátce po jedné hodině v noci řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky a narazil vozidlem do opěrné zdi. Od té se auto odrazilo, narazilo do dopravní značky a zastavilo se přímo na zpomalovacím prahu. Policistům, kteří na místo nehody přijeli, bylo brzy jasné, proč k nehodě došlo. Řidič při dechových zkouškách nadýchal hodnoty kolem 2,5 promile alkoholu. Událost se obešla bez zranění, hmotná škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Poškozením zdi a dopravního značení vznikla další několikatisícová škoda.

Třiačtyřicetiletý muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. U soudu mu hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.  

Krádež solárního panelu

Krádež solárního mini panelu, ke které došlo na začátku tohoto týdne, šetří jirkovští policisté. Podle jejich informací dosud neznámý pachatel v odpoledních hodinách v Telčském údolí vnikl na oplocený pozemek a ze stěny zahradního domku odcizil solární mini panel. Pokud se pachatele vloupání podaří dopadnout, hrozí mu podle zákona až dva roky za mřížemi.

Řídil pod vlivem drog

Sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si tento týden převzal 49letý muž z Chomutova. Ten řídil v září v ulici Mánesova v Chomutově osobní vozidlo, když ho zastavila policejní hlídka. Při kontrole policisté s mužem provedli orientační test na přítomnost drog, který byl pozitivní. Z tohoto důvodu byl muž zadržen a byla mu odebrána krev. Výsledek jejího rozboru přítomnost drog potvrdil a muži tak nyní hrozí v případě odsouzení odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí 

Chomutov 7. října 2021

vytisknout  e-mailem