Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Během uplynulého víkendu policisté zkontrolovali téměř osm set řidičů

KRAJ – První červencový víkend se policejní hlídky v kraji v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřily na kontroly řidičů s motorovými vozidly. 

Během uplynulého prodlouženého víkendu opět na celém území České republiky probíhala dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, držení mobilního telefonu za jízdy v ruce, technický stav vozidel, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení a provoz motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provoz na pozemních komunikacích.

Do této dopravně bezpečnostní akce se samozřejmě zapojili i policisté v Libereckém kraji, kteří během čtyř dnů na silnicích zkontrolovali celkem 795 řidičů s motorovými vozidly. Při těchto kontrolách zjistili 196 dopravních přestupku. 178 jich vyřešili hned na místě uložením blokové pokuty a jednání osmnácti přestupců oznámili k dalšímu šetření příslušným správním orgánům.  Během této akce přistihli 29 řidičů, kteří překročili povolenou rychlost. V rámci kontrol policisté prováděli u řidičů dechové zkoušky na alkohol, při kterých šest řidičů nadýchalo pod jedno promile a jejich jednání tak bylo kvalifikováno jako přestupek. U jednoho z kontrolovaných řidičů ovšem přístroj naměřil hodnotu přes jedno promile a v jeho případě se tak již jednalo o spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.

Během akce také policisté zjistili, že 48 řidičů vyjelo na silnice s vozidlem, které má nevyhovující technický stav. Dalších 17 řidičů během jízdy nepoužilo bezpečnostní pás a ve čtyřech případech policejní hlídky také řešily nepoužití zádržných systému pro přepravě dětí.

Na závěr upozorňujeme řidiče, že v následujícím období letních prázdnin budou takové akce i nadále pokračovat. Dopravní policisté i policisté z pořádkové služby se na kontroly řidičů a motorových vozidel zaměří i v rámci běžného výkonu služby.


7. 7. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

DBA Liberecký kraj (1)

DBA Liberecký kraj (1) 

Detailní náhled

DBA Liberecký kraj (2)

DBA Liberecký kraj (2) 

Detailní náhled

DBA Liberecký kraj (3)

DBA Liberecký kraj (3) 

Detailní náhled

DBA Liberecký kraj (4)

DBA Liberecký kraj (4) 

Detailní náhled

DBA Liberecký kraj (5)

DBA Liberecký kraj (5) 

Detailní náhled

DBA Liberecký kraj (6)

DBA Liberecký kraj (6) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem