Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Během tří dnů tři opilí za volantem

KRÁLOVÉHRADECKO - Navíc způsobili nehody za statisíce. 

 

Ve čtvrtek, v pátek i v sobotu na území Hradce Králové způsobili tři opilí řidiči dopravní nehody. O čtvrteční nehodě jsme již informovali - zde. K další nehodě policisté byli přivoláni na křižovatku ulic Víta Nejedlého a Jižní v pátek o půl osmé večer. Zde řidič osobního vozidla Škoda Superb nerespektoval červený světelný signál na semaforu a vjel do křižovatky, kde se střetl s vozidlem VW Polo, které bylo vlivem nárazu odhozeno na další osobní vozidlo Renault Laguna. Devatačtyřicetiletý řidič, který poškodil ještě semafor, při první zkoušce měl 2,53 a při druhé 2,68 promile alkoholu v dechu. Ostatní řidiči pod vlivem alkoholu nebyli. Celková škoda na vozidlech a semaforu se vyšplhala na 200 tisíc korun.

Ke třetí nehodě, kdy řidič osobního vozidla VW Passat nadýchal 2,42 promile, policisté vyjížděli v sobotu krátce po půlnoci. Pětadvacetiletý řidič poškodil zaparkované vozidlo v ulici Moravská a další tři vozidla v ulici Na Kotli. Po nabourání vozidel z místa nehody odjel a zaparkoval na volném parkovacím místě opodál, kde ho zadržela hlídka městské policie. Muž na všech vozech způsobil škodu za 50 tisíc korun.

Policisté zadrželi řidičské průkazy oběma opilým řidičům, které čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až tři roky.

 

por. Iva Kormošová
19.9.2016, 12.00

Odkazy do noveho okna

Královéhradecko

HK, V. Nejedlého 16.9. 

Detailní náhled

Královéhradecko

HK, Na Kotli, 17.9. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem