Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během srpna zmizelo na Kroměřížsku osm jízdní kol

KROMĚŘÍŽSKO: Majitelům vznikla škoda za bezmála sedmdesát pět tisíc korun. 

Během tohoto měsíce bylo odcizeno na okrese Kroměříž osm jízdních kol. Kola pachatelé ukradli převážně z kolárek bytových domů a garáží, ale brali i ta, která si majitelé ponechali ve stojanech na kola před obchody či domy. Několik jich tak zmizelo v Kroměříži, Hulíně a Holešově, v jednom případě i v obci Bezměrov. Majitelům vznikla škoda odcizením kol za bezmála sedmdesát pět tisíc korun.

 

Jak předejít krádeži kola?

 

  • Při odstavení jízdního kola na ulici použijte vždy bezpečnostní zámek a snažte se kolo připoutat k pevnému bodu (bezpečnostní stojan, zábradlí, sloup). Jste-li ve společnosti dalších cyklistů, dávejte přednost fyzické přítomnosti někoho z vás u odstavených jízdních kol.

 

  • Jestliže ukládáte jízdní kolo ve společných prostorách domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří domu a stálé uzamčení společných prostor i samotných kol. Pořiďte si společný bezpečnostní stojan nebo bezpečnostní systém pro zajištění jízdního kola.Ve sklepích a sklepních kójích nepodceňujte zabezpečení všech dveří a oken. 

 

  • Na soukromém pozemku i u rodinných domů si vždy jízdní kolo zajistěte nebo uschovejte v uzamčené  garáži či jiném objektu.

 

  • Dojde-li přes veškerá bezpečnostní opatření ke krádeži vašeho kola, neprodleně ji oznamte na policii a neváhejte zavolat na linku 158, neboť tak snížíte náskok pachatele a jeho šanci, že zůstane nevypátrán.

 

23. srpna 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem