Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během pár minut se vloupal do dvou aut

KROMĚŘÍŽSKO: Zřejmě ho zaujali viditelně uložené věci. 

Škodu za bezmála dvacet pět tisíc korun způsobil včera odpoledne neznámý pachatel na parkovišti u základní školy v jedné z obcí na Bystřicku. Během necelých deseti minut se tam vloupal hned do dvou zaparkovaných osobních vozidel. Zloděje ke krádeži zřejmě navnadily věci viditelně uložené uvnitř aut. V prvním případě rozbil okno na dveřích spolujezdce a poté odcizil dvě značkové sportovní tašky s osobními věcmi. Majitelky tak přišly o peněženky s doklady a platebními kartami, kosmetiku, mobilní telefon, oblečení a další předměty. Do druhého vozu pak vnikl dveřmi, aniž by je zjevně poškodil. Vzal si dámskou kabelku s doklady, mobilním telefonem a dalšími osobními věcmi.
Po pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, nyní pátrají bystřičtí policisté. V případě dopadení mu hrozí dva roky za mřížemi.
 
Opětovně upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži a mnohdy nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
5. prosince 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem