Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během osmi dní „půjčila“ svému novému příteli 700 tisíc korun

ZLÍNSKO: Žena nyní dluží bankám i s úroky téměř milion. 

Policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně se zabývají trestním oznámením šestatřicetileté ženy ze Zlína, kterou na internetové seznamce oslovil mladší muž ze Vsetínska, s nímž se po pár dnech setkala a vzápětí navázala vztah. Muž se představil jako majitel firmy a po pár dnech požádal ženu o půjčku dvě stě tisíc korun na koupi bytu. Vzápětí mu ale chyběly další peníze, a to opakovaně. Žena mu v průběhu osmi dní půjčila celkem sedm set tisíc korun. Menší obnos tvořily její vlastní úspory a úspory její babičky, zbytek peněz si obstarala pomocí půjček u různých bankovních institucí. Půjčky jí pomáhal vyřizovat její nový přítel. Žena nyní dluží bankovním institucím i s úroky téměř jeden milion korun.

Po osmi dnech navštívila zadlužená žena svou sestru, kterou obeznámila s celou situací. Sestra si o muži zjistila dostupné informace, přičemž vypátrala, že není majitelem firmy na Vsetínsku, ale pouze jejím zaměstnancem. Podvedená žena tedy na muže uhodila a ten se přiznal, že všechny peníze prohrál v herních automatech. Navíc přiznal, že není jediná, kterou připravil o peníze. Podle svých slov dluží peníze dalším třem ženám, s nimiž se seznámil na stejném seznamovacím portále.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což pachateli hrozí v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody na dva až osm let.

Chtěli bychom upozornit všechny ženy i muže, kteří hledají nový vztah na sociálních sítích, aby byli obzvlášť obezřetní v případech, kdy po nich jejich nový přítel či přítelkyně požaduje finanční hotovost. Snažte si o novém příteli či přítelkyni zjistit co nejvíce informací, zejména totožnost. Poté je možné ověřit si také jejich případnou zadluženost na veřejně dostupných internetových portálech.

24. února 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem