Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během noci přišla o šperky za 200 tisíc

ZLÍNSKO: Zloděj vnikl do bytu oknem.  

Dvaašedesátiletá žena ze Zlína přišla o šperky v hodnotě více než dvě stě tisíc korun. Během noci ze čtvrtka na pátek se někdo vloupal do jejího přízemního bytu.

Starší žena bydlí ve zvýšeném přízemí na menším sídlišti ve Zlíně. V pátek po sedmé hodině ráno se vrátila domů od svého přítele a čekal ji šok. V bytě byla zima díky otevřenému oknu v dětském pokoji a ve všech místnostech byly rozházené věci, vysypané šuplíky a nepořádek. Všimla si také blátivých stop na zemi. Z domu odcházela večer předtím a všude řádně zavřela okna. Po zjištění vloupání na nic nesahala a zavolala policisty, kteří v bytě odebrali stopy a začali s vyšetřováním krádeže. Při zběžném prohledání bytu zjistila, že zloděj ukradl především zlaté šperky a zlomkové zlato ze šperkovnic, z nichž jednu úplně zničil ve snaze dostat se dovnitř. Nepohrdl však ani penězi. Žena měla v peněžence v šuplíku uloženo dvacet tisíc korun, o které také přišla. Celkově jí zloděj způsobil škodu odcizením ve výši dvě stě dvacet pět tisíc korun, což ale nemusí být konečná částka.

Policisté prověřují prozatím neznámého pachatele pro tři trestné činy. Porušování domovní svobody, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě vypátrání pachatele a jeho odsouzení mu hrozí díky výši způsobené škody až pětiletý trest odnětí svobody.

                  

 

18. dubna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem