Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Během necelých dvou hodin se za volantem vystřídali tři opilí řidiči

JIHLAVSKO: Všichni skončili na protialkoholní záchytné stanici 

Policisté v pondělí 2. července v noci kontrolovali v Jihlavě třikrát po sobě stejné vozidlo, pokaždé s jiným opilým řidičem. Když odvezli prvního opilého řidiče, vystřídala ho za volantem opilá spolujedoucí, a když policisté zajistili i ji, chtěl s vozidlem odjet ještě další opilý spolujezdec. Všichni tři poté skončili na protialkoholní záchytné stanici. Množství alkoholu, které jim policisté při dechové zkoušce naměřili, se u všech pohybovalo okolo dvou promile.
 
V pondělí zastavili policisté v jednu hodinu v noci na ulici Vrchlického v Jihlavě vozidlo Škoda Forman. U řidiče provedli dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 2,32 promile alkoholu. Při dopravní kontrole osmatřicetiletý muž nepředložil řidičský průkaz. Opilému muži policisté další jízdu zakázali. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že bude v jízdě pokračovat policisté opilého řidiče zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Ve vozidle byli ještě další opilí spolujedoucí, a proto policisté v zájmu zajištění bezpečnosti silničního provozu na situaci na místě poté i nadále dohlíželi.
Po druhé hodině v noci se vozidlo Škoda Forman rozjelo a policisté ho okamžitě na ulici U Cvičiště zastavili. Za volantem seděla jednačtyřicetiletá žena. Policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 2,28 promile alkoholu. Opilé ženě další jízdu zakázali a na místě řidičce zadrželi řidičský průkaz. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že bude opilá žena v jízdě pokračovat, policisté ji zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici.
I poté situaci na místě policisté sledovali a dohlíželi, aby ze strany další opilé osoby nedošlo k ohrožení bezpečnosti silničního provozu. Po půl třetí v noci se vozidlo Škoda Forman znovu rozjelo ve směru na ulici Žižkova. Policisté automobil zastavili a u sedmatřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku. Muži naměřili hodnotu 1,96 promile alkoholu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 1,99 promile alkoholu v dechu. Policisté opilému řidiči další jízdu zakázali. Dále provedenou kontrolou zjistili, že se jedná o muže, který byl již v minulosti v souvislosti s řízením vozidla pod vlivem alkoholu soudem pravomocně odsouzen a mimo jiné mu byl uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu čtyř let, a to až do roku 2015. Vzhledem k tomu, že vzniklo podezření, že bude opilý řidič v jízdě pokračovat, policisté muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici.
 
Policejní inspektor sdělil osmatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dále se dopustil dopravního přestupku, neboť řídil vozidlo, aniž by u sebe měl řidičský průkaz.
Jednačtyřicetileté ženě sdělil policejní inspektor podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Sedmatřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.
Všechny tři případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
3. července 2012

vytisknout  e-mailem