Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Během nákupů hlídejte své věci

TEPLICE - Neopatrnost stála ženu kabelku; Nafoukal téměř 3 promile... 

Neopatrnost stála ženu kabelku
     O kabelku s osobními doklady, platební kartou, penězi a mobilním telefonem přišla neopatrná žena. Ta si během nákupu svou tašku odložila do nákupního vozíku, čehož využil neznámý pachatel a v nestřeženém okamžiku jí kabelku odcizil. Věc je prošetřována pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté nabádají občany, aby během nákupů nenechávali své věci bez dozoru a oblečení nebo kabelky neodkládali do nákupních vozíků. Zlodějům stačí jen okamžik, aby se odložených věcí zmocnili.
 
Nafoukal téměř 3 promile
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky byl obviněn 26letý cizinec, který řídil motorové vozidlo pod vlivem alkoholu. Policisté při kontrole osobního vozidla v centru Teplic zjistili, že řidič jeví známky požití alkoholických nápojů. Při následné dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2,9 ‰ alkoholu v dechu. Řidiči hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Krádež nafty
     Až dva roky vězení hrozí v případě dopadení neznámému pachateli, který kradl ve Velvětech. Z palivové nádrže zaparkovaného kamionu, ve kterém spal jeho řidič, odčerpal lapka motorovou naftu za více jak 14 tisíc korun. Policisté věc prošetřují jako přečin krádeže.
 
Zmizela kola z lehkých slitin
     Celkem do deseti sklepních kójí se během včerejšího dne vloupal v Teplicích neznámý pachatel. Z jedné pak odcizil 4 kola z lehkých slitin včetně pneumatik. Majitel vyčíslil škodu na osm tisíc korun, lapkovi hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 19. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem