Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během jednoho večera přepadl dva bary

ZLÍNSKO: Peníze chtěl získat násilím.  

 
Velmi rychle dopadli policisté zlínského pohotovostního a eskortního oddělení pachatele hned dvou loupežných přepadení, která se stala v noci z 8. na 9. října tohoto roku. Byl jím zoufalec z Havířova, kterého manželka vyhodila z domu, protože neměl peníze.
K jednomu přepadení došlo krátce po páté hodině v úterý ráno v jednom z barů na zlínském nám. Míru. Pachatel si však z baru nic neodnesl, neboť pětadvacetiletá servírka ihned stačila stisknout tlačítko nouze. Toho si všimnul i peněz chtivý muž a z podniku rychle utekl. Policisté byli na místě během několika minut. Od svědků jsme zjistili, že zde muž několik hodin hrál automaty a popíjel pivo. Hlídce se podařilo sestavit i poměrně přesný popis pachatele. Policisté po muži začali okamžitě pátrat a zanedlouho si v přítmí všimli postavy s kapucí na hlavě, která se snažila nenápadně opustit náměstí. Intuice policistů byla správná. Když muže doběhli, zjistili, že naprosto přesně odpovídá popisu hledaného lupiče. Ani oni v tu chvíli netušili, že právě dopadli pachatele dalšího loupežného přepadení, které se ve Zlíně událo pár hodin předtím, v pondělí před půlnocí v herně na náměstí Práce. Osmadvacetiletý muž z Havířova tam se zbraní v ruce požadoval vydání tržby po o rok starší servírce. V tomto případě byl úspěšný a z herny si odnesl několik desítek tisíc korun. V obou případech se naštěstí vše obešlo bez zranění. I tak ale může být pachatel odsouzen až k desetiletému trestu odnětí svobody.
Jako motiv činu muž uvedl neshody se ženou, která mu vyčítala, že domů nenosí žádné peníze. Proto si je jel „vydělat“ na automaty do herny. Když ale prohrával, zašel do charity, kde si za šedesát korun koupil bundu a kalhoty, v hračkářství si pořídil umělohmotnou pistoli, převlékl se a přepadl zmíněné herny. Oblečení pak nechal v podchodu v centru Zlína. Myslel si, že si ho vezmou bezdomovci a budou posléze z loupeží podezřelí oni. Pachatel je stíhán na svobodě.

 

22. října 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem