Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Během dvou dnů třikrát překročil zákon . . . je ve vazbě

PŘÍBRAM - Příbramští kriminalisté obvinili 34letého recidivistu z krádeží od loňského prosince do současnosti. Na policejní služebně byl během dvou dnů hned třikrát . . . 

Příbramští kriminalisté třikrát za sebou zadrželi nenapravitelného recidivistu, který se většinu svého života „specializuje“ na majetkové delikty a již za ně strávil více jak jedenáct let ve výkonu trestu. Soudce na něho uvalil vazbu.

Policisté s ním měli co dočinění již v lednu tohoto roku, kdy se jim ho podařilo zadržet poté, co v noci vykradl Škodu Superb zaparkovanou u jednoho z rodinných domů v Příbrami. Z auta vzal kufry a zavazadla, ve kterých bylo zejména pracovní nářadí. Jeho odcizením způsobil majiteli vozu a těchto věcí škodu za téměř 53 tisíc korun, další škodu, za 41 tisíc korun, způsobil násilným vniknutím do auta. 

Krátce po tomto vloupání jej ale „vyrušili“ policisté, kteří ho, i přesto, že se před nimi snažil utíkat a schovat v jednom z bytových domů, u kterého vyrazil dveře, krátce na to, zadrželi. 34letý muž skončil na policejním oddělení, kde si po provedení nezbytných úkonů trestního řízení převzal 23. ledna 2024 usnesení o zahájení trestního stíhání pro celkem 4 případy vloupání do vozidel (policisté při šetření zjistili, že se měl na přelomu prosince 2023 a ledna 2024 dopustit celkem čtyř podobných skutků).

Sdělení obvinění a hrozba dalšího vězení nebyla ale zřejmě pro tohoto recidivistu nijak zásadní. Hned následující den, 24. ledna 2024, skončil na policejním oddělení opět a to poté, co v jednom z obchodních řetězců odcizil kapsle na praní za čtyři sta korun, které nezaplatil. Pro muže se tak na policejním oddělení odehrál jemu dobře známý proces, po kterém odcházel  s dalším usnesením o sdělení obvinění z trestného činu krádeže.

Ani to ale nebylo jeho poslední setkání s policisty. Téhož dne byl totiž předveden na policejní oddělení krátce po další krádeži, kdy v dalším z obchodních řetězců odcizil další dvoje kapsle na praní a dva balíčky baterií. Vše si schoval pod bundu a prošel bez zaplacení. . .

Poté, co se na policejním oddělení i k této věci vyjádřil, mu kriminalisté předali další usnesení o zahájení trestního stíhání, opět pro trestný čin krádeže, kdy současně podali státnímu zástupci podnět k vazebnímu vyšetřování – aby trestnou činnost neopakoval – což soudce okresního soudu akceptoval.

Muži, který opustil věznici v srpnu roku 2023, kde si odpykával jeden z posledních trestů za majetkové delikty, tak hrozí za další činy, které měl spáchat od prosince 2023 do ledna 2024 a za které mu příbramští kriminalisté "předali" hned tři usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestné činy krádeže, hrozí v případě uznání viny před soudem až tříletý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
4. února 2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem