Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Během čtyř měsíců opět obviněn

PRAHA VENKOV – VÝCHOD - Kriminalisté Prahy východ zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže.  

Kriminalisté z ÚO Praha venkov – VÝCHOD  sdělili obvinění pětadvacetiletému muži z přečinu krádež a  porušování domovní svobody.  V období od začátku srpna  do poloviny října 2014 se měl dopustit patnácti krádeží v okrese Praha východ, převážně na Brandýsku.


Vždy překonal oplocení  a vnikl na pozemek rodinného domu. Zde mu již stačilo prohlédnout odemčené kůlny, neuzamčené garáže, zahradní domky  či  přístřešky na zahradě.  Z nich odcizil převážně jízdní kola, ale i  motorové pily, pokosovou pilu. Z jedné neuzamčené garáže odcizil dokonce dámské i pánské lyžařské boty a helmy, vysokotlaký čistič . Z další neuzamčené garáže elektrokolo.


V jednom případě dokonce ve večerních hodinách nebo v brzkých ranních hodinách vešel do neuzamčeného rodinného domu, kde z předsíně odcizil kabelku s osobními doklady majitelky a doklady k vozidlu a také finanční hotovost .  Krádežemi způsobil majitelům věcí škodu několik stovek tisíc korun.


Obviněný je  je stíhán na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody ve výši jeden rok až pět let.  Muž je uživatelem  drog. V červenci letošního roku byl obviněn kriminalisty za dvanáct krádeží. Za majetkovou trestnou činnost byl v minulosti již odsouzen. 

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
6. listopadu 2014

 


 

vytisknout  e-mailem