Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během čtyř dnů skončila třikrát na záchytce

ZLÍNSKO: Nadýchala více než tři promile. 

Dvaačtyřicetiletá žena z obce poblíž Luhačovic skončila během pouhých čtyř dnů hned třikrát v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži pro svou podnapilost, díky které nebyla schopná ovládat své chování a navíc jí hrozilo umrznutí.

Poprvé to bylo ve čtvrtek. Třiačtyřicetiletý muž ze stejné obce jako žena oznámil před půl desátou večer na linku tísňového volání policie, že před jeho domem sedí silně podnapilá žena, kterou dobře zná. Měl strach, že umrzne. Policisté přivolali lékaře, který rozhodl o převozu ženy do psychiatrické nemocnice. Dechová zkouška u ní ukázala více než tři promile alkoholu.

Stejná žena, stejný čas, jen data a místa se změnila. V sobotu v deset hodin večer zavolal na linku tísňového volání policie barman, že žena leží před jedním z nočních podniků v Luhačovicích, v neděli ve stejný čas zase seděla před prodejnou potravin v jiné obci na Zlínsku. Ve všech případech nadýchala kolem tří promile alkoholu a vzhledem k venkovním teplotám jí hrozilo umrznutí. Do psychiatrické nemocnice ji třikrát po sobě převezli po rozhodnutí lékaře policisté z pohotovostního a eskortního oddělení.

22. ledna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem