Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Během čtrnácti hodin policisté zadrželi čtyři hledané osoby

Novojičínským policistům se podařilo během necelého jednoho dne 22. července, zadržet čtyři osoby, na které bylo vyhlášeno celostátní pátraní. 

Prvního ze čtveřice novojičínští policisté vypátrali po třetí hodině ranní na ulici Dlouhá v Novém Jičíně. Na muže (22) z Mořkova byl dne 10. prosince 2007 vydán Okresním soudem Nový Jičín příkaz k zatčení. Téhož dne byl zadržený muž předán Okresnímu soudu Nový Jičín, kdy po provedených úkonech byl ze zadržení propuštěn a pátrání bylo odvoláno.
Na dalšího muže (21) z Nového Jičína byl vydán Okresním soudem Nový Jičín v září minulého roku příkaz k zatčení. V úterý 22. července jej vypátrali krátce po poledni v Novém Jičíně, v části Žilina na ulici Beskydská. Zadržený muž byl téhož dne eskortován rovněž k novojičínskému soudu.
Třetí muž (42) byl okolo jedné hodiny odpoledne vypátrán v Bílovci před prodejnou Hruška. Na něj vydal v polovině června letošního roku Okresní soud Ostrava příkaz k dování do výkonu trestu donětí svobody. Trest mu udělil na čtyři měsíce za trestné činy maření úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Muž byl za další dvě hodiny předán do ostravské věznice, kde si již odpykává trest.
V odpoledních hodinách byla v Novém Jičíně zadržena policisty další hledaná osoba. Jednalo se o muže (36) z Kopřivnice, na kterého byl Krajským soudem Ostrava vydán příkaz k zatčení. Novojičínští policisté dále zjistili, že muž figuruje s dalšími dvěma mladíky (19) a (22) v případu krádeže věcí z bytu na ulici Nádražní v Novém Jičíně. Ke krádeží věcí v hodnotě přes 35 tisíc korun došlo před dvěma týdny. Z odcizených věcí se podařilo policistům zajistit barevný televizor Samsung, DVD přehrávač a prádelní úmělohmotný koš. Zbylé věci se již zajistit nepodařilo. Mladíci se k činu doznali a v současné době čelí podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

vytisknout  e-mailem