Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během chvilky taška z auta zmizela

KROMĚŘÍŽSKO: Zloděj způsobil škodu za více jak dvanáct tisíc korun. 

Včera po poledni přišel o tašku dvaapadesátiletý muž. Ten společně se svým kolegou prováděl montáž elektrické přípojky v obci Bezměrov. Služební dodávkový automobil zaparkoval před domem, kde pracovali. Ponechal jej odemčený a průběžně se k němu vracel pro nářadí. V kabině vozidla navíc zanechal i tašku s osobními a služebními věcmi. Ještě o tři čtvrtě na jednu se kabela v autě nacházela, ale už o patnáct minut později byla pryč. Ani jeden z mužů nezahlédl žádnou osobu, která byť jen okolo auta procházela. Muž tak přišel o peněženku s bezmála šesti tisíci korunami, o osobní doklady, o klíče od svého automobilu, o svazek klíčů od domu a zaměstnání a také o firemní fotoaparát a CCS kartu. Škoda přesáhla částku dvanáct tisíc korun. Zloděj se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Případem se nyní zabývají policisté z kroměřížského obvodního oddělení. Pachateli za tuto trestnou činnost hrozí až dvouleté vězení.

 

Apelujeme na řidiče, aby svá vozidla vždy řádně zabezpečili a neponechávali uvnitř bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

 

12. listopadu 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem