Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během chvilky byla taška pryč

KROMĚŘÍŽSKO: Zloděj využil chvilkové nepozornosti. 

Včera odpoledne se vydal manželský pár na nákup do jednoho z kroměřížských obchodních domů. Muž si vzal vozík a uložil do něj manželčinu tašku. Po celou dobu nakupování měl tašku pod dohledem. V úseku pečiva se na malou chvíli otočil na ženu a ztratil kabelku z očí. A právě tohoto nestřeženého okamžiku využil neznámý pachatel. Tašku z nákupního vozíku odcizil, aniž by ho kdokoliv zahlédl. Jakmile krádež manželé zjistili, ihned běželi k východu. Zloděje ale už nespatřili. Přišli tak o peněženku s finanční hotovostí, o platební kartu, osobní doklady, dioptrické brýle, telefon i svazek klíčů. Tímto jednáním byla manželům způsobena škoda za bezmála deset tisíc korun.
Po pachateli nyní pátrají kroměřížští policisté. V případě dopadení mu za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, hrozí až dva roky vězení.
 
Opětovně apelujeme na občany, aby byli ostražití a v místech většího výskytu lidí věnovali zvýšenou pozornost svým věcem a neponechávali je volně odložené bez dozoru.
 
23. srpna 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem